Wie is Ria Kuiper?

Auteur | Kernachtig 1 op 1| Yin | Trainer

Mijn vader stierf toen ik 17 jaar was en 17 jaar later werd ik opnieuw geraakt door de dood omdat mijn geliefde stierf. De weg van rouw die ik bewandelde voerde mij door een onbekend landschap. Jaren later vond ik, onder andere omdat ik me zo verbonden voel met de nabestaanden, mijn talent in het vormgeven van afscheidsplechtigheden.

12,5 jaar werkte ik als ritueelbegeleider. Het verwoorden van ruim 700 levensverhalen leidde uiteindelijk tot de behoefte om dat ene verhaal te vertellen. Het verhaal van mijn leven, mijn zoektocht, mijn inzichten en hoe ik vastpakte om los te kunnen laten.
Ik schreef het boek Rouwen over leven. Het boek bied je 4 veerkrachtige stappen om te rouwen.

De gebeurtenissen in mijn leven hebben me geleerd dat we de kracht en de wijsheid in ons hebben om het leven weer volop in de ogen te kijken. Als je met mij aan de slag gaat, hij zij op de Yin-mat of in een 1 op 1 traject nodig ik je uit om, vanuit vertrouwen, weer contact te maken met jouw kracht en wijsheid.

Ik hou van mijn veelzijdige werk, ik ben creatief, eerlijk en daadkrachtig. Vanuit authenticiteit werk ik rustig, puur en professioneel.

Dit zeggen mijn klanten over mij en mijn business:

Charissa kocht mijn boek ROUWEN OVER LEVEN en schreef: ‘Lieve Ria, ik heb je boek net uit. In 1 woord: prachtig. Zo verhelderend, duidelijk en heel fijn met de opdrachten tussendoor. Het is vooral zo mooi omdat je het boek vanuit verschillende oogpunten kunt lezen. Alles wat er staat is niet alleen waardevol na rouw, maar ook bij het gehele levensproces. Jouw verhaal raakte me bijzonder, mooi om je door het boek beter te leren kennen. En doordat het jou verhaal is, komt de energie echt binnen. Dankbaar dat ik je boek heb gelezen en nu deel uitmaakt van mijn boekencollectie.’

Carlijn doet mee aan HZHZ Yin en schreef: ‘Ongelooflijk mooi en bijzonder hoe je steeds weer precies benoemt/ aanraakt wat ik nodig lijk te hebben🙏🏻🥰. Enorm bedankt weer en er was veel los te laten voor mij vandaag….😊❤️😘’

K. koos voor een kennismaking ivm online rouwcoaching en schreef: ‘Ik geloof zeker dat je iets voor me kunt betekenen. Ik ben blij met je want ons gesprek heeft me al dingen geleerd en inzicht gegeven’

Gerda doet mee aan HZHZ Yin en schreef: ‘Ik heb op een later moment genoten van deze les Ria. Op het moment van de houding vond ik het echt niet prettig maar je benoemde zo goed dat ik toch los kon laten. En nu de nodige ure later voelt het heerlijk🙏🏼🙏🏼’

Tineke doet mee aan HZHZ Yin en schreef: ‘Dank je wel Ria voor de fijne les. Ik voel letterlijk daarna het water meer in mij stromen. Dit heeft weer een mooie aanvullende kwaliteit op sporten. Super. En zo ontspannend, dat ik het gevoel heb dat ik uren ben bezig geweest en zo relaxt. En daarna weer zo fit als wat🙏❣️’

Johanneke doet mee aan HZHZ Yin en schreef: ‘Het is zoooo fijn om met Ria te Hoe Zou Het Zijn-yinnen🙏💛. Het is yoga waar je weer in je lijf komt en dichtbij jezelf blijft. Ondanks dat ze niet naast je zit, voelt het heel persoonlijk! Je kunt meedoen met de “live” les of op een ander tijdstip. Dat geeft heel veel vrijheid. Na een les voel ik mij heerlijk en heeft ze me precies gegeven wat ik nodig had😊 En voel ik me zo dankbaar ☺️ Als ik er zo blij van word, jij misschien ook 🤗’.

Theun werd online gecoacht tijdens een heftige periode in zijn leven: ‘Mijn nieuwe partner had iets op facebook gelezen over online rouwverwerking. Dat leek mij wel wat. Zo kwam ik dus in contact met Ria. Haar boek ” Rouwen overleven” gekocht en bijna in 1 keer uitgelezen. Onze gesprekken vanaf begin november 2019, in het begin wekelijks en contact via de app hielpen mij erg. Ria wist haarfijn uit te leggen waar het met mij mis was gegaan en waarom ik vast was gelopen. Vooral door mij te laten praten en het uit te laten vinden. De gesprekken waren een baken in mijn week. In het begin verdrietig, maar later werd ik sterker en kon ik veel beter mijn gedachten ordenen. Van het dagelijks mijn gevoelens opschrijven tot het luisteren naar de podcast(s). Alles viel op zijn plek.
Mijn eigen keuzes maken, moeilijk, maar ik kon het weer. Waarom, omdat ik ruimte en vrijheid voelde in mijn hoofd. Nadenken over wat ik nodig heb en niet altijd de mening van anderen navolgen. Ik ben niet zielig, maar ben wel anders geworden door wat er gebeurd is. Twijfels die ik had bij een nieuwe relatie, goed of fout. de toekomst zal uitwijzen of keuzes goed zijn geweest. Ik ben mezelf weer completer gaan voelen door de gesprekken met Ria, ik kan goed voor mezelf zorgen.
Begin 2020 heb ik de relatie gestopt, met pijn in  mijn hart, maar ik had dit nodig, even op mezelf, nadenken, geen druk, niet moeten, maar rust vinden. Begin april 2020 heb ik mijn gesprekken met Ria beëindigd. Ik kon weer op eigen benen staan, mijn gedachten ordenen, leven bij de dag en niet te ver in de toekomst denken.
Ria, nogmaals dankjewel. De afspraak is dat wij contact houden. Zo nu en dan vraag je hoe het met mij gaat en andersom zal ik dit ook doen. Het voelt nog steeds goed.’

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Menu