fbpx

Wie is Ria Kuiper?

Auteur | Rouwbegeleiding | Ritueelbegeleiding

Foto van Ria Kuiper

Mijn vader stierf toen ik 17 jaar was en 17 jaar later werd ik opnieuw geraakt door de dood omdat mijn geliefde stierf. De weg van rouw die ik bewandelde voerde mij door een onbekend landschap. Jaren later vond ik, onder andere omdat ik me zo verbonden voel met de nabestaanden, mijn talent in het vormgeven van afscheidsplechtigheden.

Ik volgde daarvoor de opleiding “Ritueel Begeleiden bij Afscheid” bij Het Moment in Hengelo. Het is een post-hbo opleiding die mensen opleidt om op professionele wijze vorm te geven aan afscheidsceremonies. Na het behalen van mijn diploma startte ik in 2006 met mijn praktijk “Afscheid in Balans”.

In 2014 bracht ik de Troostkalender op de markt en in 2016 werd ik verkozen tot Ritueelbegeleider van het jaar.

Het verwoorden van ruim 700 levensverhalen leidde uiteindelijk tot de behoefte om dat ene verhaal te vertellen. Het verhaal van mijn leven, mijn zoektocht, mijn inzichten en hoe ik vastpakte om los te kunnen laten.

Ik schreef het boek Rouwen over leven. Het boek bied je 4 veerkrachtige stappen om te rouwen.

Rondom het boek en het rouwproces kan ik je op diverse manieren ondersteunen. Want hoe je het leven weer kunt omarmen na het overlijden van een dierbare vraagt om rouwarbeid.

Met mijn ervaring en deskundigheid laat ik je zien wat bewustwording rondom rouwen betekent. Met hart en ziel zet ik mijn persoonlijke talenten zoals mijn veelzijdigheid, eerlijkheid, rust en daadkracht in. Ik ben in staat om emoties te verstaan en ze te verwoorden. Vanuit authenticiteit werk ik rustig, puur en professioneel.

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Menu